Криївка – Музей УПА відкрито у Верховині у підвалі, який побудований більше 100 років тому

Новини
З ініціативи Івана Маківничука зроблено та відкрито музей Криївка – УПА. Музей – у якому розказано історію ОУН і УПА. Людей, які знані у нашому районі та області, та захищали рідну землю.
Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт Mariia Makivnychuk.
Ідея створення музею виникла давно та тодішній голова Верховинського районного братства вояків УПА Сливчук Дмитро Захарович підтримав дану ініціативу.
Іван Михайлович збирав матеріали протягом двох років спільно з знаним дослідником з с.Яворова Василем Гуменюком, а над секретним входом у Криївку працювали спільно з науковцем Ярославом Зеленчуком.
Отець Юрій Стефлюк освятив та спільно з отцем Іваном Рибаруком благословили музей.
Участь у відкритті взяли представники влади, громадськості, ЗМІ, зокрема: голова районної ради Юрій Філипчук, дочка голови братства УПА Дмитра Сливчука – Катерина Сливчук, представники музеїв – Микола Данилюк, Галина Кутащук, Василь Тупилюк та ін..

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.