“З ріки шутру накидали, гроші списали”. У Крилосі на Прикарпатті через негоду підтопило будинки (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство, Туризм

Під час вечірньої зливи 5 серпня у селі Крилос Галицької територіальної громади потічок вийшов з берегів і розлився на одній з вулиць. Вода підтопила кілька десятків будинків, розповіли Суспільному мешканці обійсть.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

“Вода була дуже сильна, бо йшла на подвір’я. І в погребі води набралося по коліна, і хвилі били від сусідів. На городи гілля нанесло. У мене є на подвір’ї навіть палки, які я витягувала”, – розповідає про шкоду, яку їй заподіяла вчорашня півгодинна злива, жителька села Крилос Уляна Фіголь.

Суспільне Карпати

Водій Володимир Семчук, який привозить у село хліб, каже, що їхати такою дорогою йому важкоЗа словами чоловіка, він не пам’ятає, щоб раніше тут так розмивало шлях.

“Вчора було нормально, а сьогодні я не мав навіть де розвернутися. Подивіться, що робиться. Це — не дорога, це — вже ріка”, – розповідає водій.

Місцевий житель Володимир Ткачівський каже, що проблеми з підтопленнями у Крилосі тривають кілька десятків років. Вода з місцевого потічка виходить з берегів, потрапляє у джерело і виливається на сільські вулиці. У 2019 році, за словами Володимира, сільська рада почала укріпляти проблемну ділянку. Проте облаштували лише половину вулиці. Зараз ця частина вже пошкоджена.

“Це тягнеться роками. Вже так набридло, особливо після вчорашньої зливи. Все позсувало. Просто немає слів. Люди своїми силами знову щось роблять, вирівнюють”, – каже житель села Крилос.

У Крилосі на Прикарпатті через негоду підтопило кількадесят будинків
Суспільне Карпати

Потічок вздовж вулиці тік завжди, розповідає Іван Семкович із Крилоса. Каже, що проблеми почалися після його укріплення.

“Тут постійно підтоплює, коли дощ падає. От зробили нам таке… Була вода, спокійно потічок тік, нехай би тік. Тепер з ріки шутру накидали, гроші списали, говорю так, як є”, – розповідає Іван Семкович.

У Крилосі на Прикарпатті через негоду підтопило кількадесят будинків
Суспільне Карпати

Староста Крилосівського старостинського округу Галицької громади Василь Мельничук розповів, що два роки тому з обласного бюджету на укріплення вулиці спрямували понад 3 млн грн. На роботи витратили майже половину суми. Василь Мельничук на той час не очолював сільську раду, тому каже, що не бачив документів і не знає, чому вулицю не облаштували повністю.

“Як наслідок, зараз ми бачимо те, що є. Після того, як у 2019 чи 2020 роках ми зробили ці лотки і запустили потік, вода зараз усе підриває. Я думаю, поки що ми це будемо вирішувати на місцевому рівні, а згодом звертатимемося за допомогою”, – каже староста Крилосівського старостинського округу Василь Мельничук.

У Крилосі на Прикарпатті через негоду підтопило кількадесят будинків
Суспільне Карпати

Також за його словами, підтоплену дорогу через кілька днів планують вирівняти грейдером.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.