Франківці вийшли на протест проти забудови дачного кооперативу (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

“Руки геть від садів” та “Захистимо садове товариство” – з такими гаслами івано-франківці вийшли на протест під адмінбудівлю проти забудови дачного кооперативу “Бистриця Надвірнянська”.
Кажуть, забудовник захоплює землю садового товариства. Ба більше, вже встановив огорожу з боку вулиці Івасюка без дозвільних документів.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на «РАІ».

Аби захистити свої ділянки від недобросовісних забудовників, садоводи готові не лише протестувати під адмінбудівлею, а й перекривати дороги.

Крім того, активісти звернулись у поліцію та муніципальну службу. Останні склали акт. Кажуть, встановлена огорожа не відповідає естетичним вимогам. У міській раді пояснюють ця земельна ділянка справді призначена для ведення садівництва. Згідно генплану міста, її можливо перевести під індивідуальну садибну забудову. Але не багатоповерхівку.

Представники садового товариства попросили чиновників запровадити мораторій на будівництво багатоповерхівок на цій території. Заступник міського голови Микола Вітенко запевнив протестувальників, що забудовнику дали два дні, аби демонтувати огорожу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.