У Карпатах збудують новий гірськолижний комплекс, що матиме 60 км трас (карта)

Новини, Суспільство, Туризм

Холдинг ОККО Group львівського бізнесмена Віталія Антонова завершив процес викупу землі для будівництва гірськолижного курорту на території Славської ОТГ.

Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» заступник начальника управління туризму і курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський, сума інвестицій складе 500 млн доларів. Роботи з будівництва планують розпочати вже наступного року, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

У 2021 році інвестор планує розробити проєкт і розпочати будівництво курорту, яке загалом триватиме чотири роки.

«Це дуже тривалий проєкт, який буде реалізовуватись близько чотирьох років. Він стартує в 2021 році. Зараз всі питання з землею вирішені, наступний крок – розробка проєкту, проєктно-кошторисної документації та початок будівельних робіт», – сказав він.

За словами Лозинського, курорт побудують за 15 км від смт Славсько на території сіл Верхня Рожанка і Волосянка. Він розповів, що новий курорт в технічному плані буде випереджати Буковель на вісім-дев’ять років. На території комплексу облаштують лижні траси загальною протяжністю 60 км (для порівняння: Буковель має 50 км лижних трас). Реалізація проєкту буде проходити в три черги.

 

У Карпатах збудують новий гірськолижний комплекс, що матиме 60 км трас 1
Червоним кольором на карті обведена орієнтовна територія, де будуватимуть гірськолижний комплекс

«Австрійські експерти приїжджали вивчати схили, висоту гір, інфраструктуру, і ці населені пункти потрапили в стратегію», – зазначив він.

Лозинський також нагадав, що компанія ОККО кілька років тому перереєструвала всі свої акції у Славсько і, відповідно, сплачує податки у громаду.

«Ці кошти реінвестують в розвиток гірськолижної інфраструктури, в бренд Славського, в ремонт доріг і розвиток громади», – додав Тарас Лозинський.

Раніше компанії холдингу «ОККО» отримали понад 300 гектарів землі на території Славської ОТГ. Голова Славської ОТГ тоді розповів ZAXID.NET, що будівництво гірськолижного курорту стартує з облаштування штучних озер, які необхідні для запасу води.

OKKO Group – це всеукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗС «ОККО» (концерн «Галнафтогаз »). До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів в сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. У холдинг також входить житлово-будівельна компанія «Ваш дім».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.