Найкращий шлях зупинити Росію – це зробити Україну членом НАТО – Арсеній Яценюк (відео)

Новини, Політика, Суспільство

Є лише один шлях забезпечити безпеку в Україні – членство в НАТО і сильна українська армія. Про це заявив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в Атлантичній раді у Вашингтоні 14 липня, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Найкращий шлях зупинити Росію – це зробити Україну членом НАТО”, – додав він.

Він вважає “дуже-дуже поганим рішення з боку певних країн-членів НАТО відмовитися надати Україні ПДЧ у 2008 році”. “Ми очікували, що на останньому саміті отримаємо більше ясності щодо надання Україні Плану дій щодо членства. Я досі думаю, що це добрий знак – у декларації саміту НАТО вони повторили формулювання із рішення Бухарестського саміту 2008 року, де чітко сказано, що Україна буде членом Альянсу”, – зазначив Арсеній Яценюк.

Для набуття членства в НАТО, за його словами, є дві паралельні лінії. “Перша – Україна повинна виконати всі необхідні реформи. І якщо вважати, що ці реформи стосуються лише війська, – це неправильно. Це стосується інституцій, судової влади, сильних демократичних інституцій, потужної та прозорої економіки, боротьби з корупцією та сильної й ефективної армії, сумісної зі стандартами НАТО. Це всеохопний і непростий план. Але іншого шляху немає”.

“Водночас, повинна бути політична єдність всередині НАТО. НАТО має виступати з єдиною позицією, а не так, як це сталося в 2008 році. Це відповідає інтересам країн НАТО, щоб Україна була в їх лавах”, – підкреслив він.

“Хотів би донести ще одну думку до тих, хто виступає проти цього (прийняття України в НАТО – ред.): не бійтеся Путіна. Чим більше ви будете боятися, тим далі він буде рухатися вперед”, – наголосив Арсеній Яценюк.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.