Вимагають увімкнути електрику. У Франківську мешканці будинку перекрили дорогу (фото)

Новини, Суспільство

19 липня в Івано-Франківську мешканці багатоповерхівки на вулиці Нова, 5 перекрили автошлях на перетині вулиць Незалежності-Угорницька. Вони вимагають відновити електропостачання у будинку.

Про перегородження дороги повідомляє журналістка Суспільного Карпати з місця подій, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Електроенергію в будинку, в якому немає газопостачання, вимкнули приблизно о 18-й годині. Згодом мешканці будинку перекрилии дорогу на перехресті вулиць Незалежності-Угорницька. Люди ходять пішоходним переходом і не пропускають автомобілі, водіям пропонують скористатися об’їзними шляхами.

Вимагають увімкнути електрику. У Франківську мешканці будинку перекрили дорогу

Зі слів депутата міської ради Віталія Мерінова, будинок на вулиці Нова, 5 перебуває на балансі 63-го котельно-зварювального заводу. Відтак спершу мешканці платять за електроенергію заводу, а звідти гроші перераховують у “Прикарпаттяобленерго”.

“Зараз міська влада ініціює процес, щоб мешканці переходили на прямі розрахунки. Вони виготовляють усю докуменацію, виконують технічні умови, – розповідає Віталій Мерінов. – Натомість “Прикарпаттяобленерго” вдається до радикальних дій для того, щоб повернути гроші з боржників. На дев’ятому поверсі одна з квартир винна більше 100 тисяч гривень за постачання електроенергії”.

Вимагають увімкнути електрику. У Франківську мешканці будинку перекрили дорогу

Мешканка будинку Євдокія каже, що гроші на необхідні роботи люди здали: “Ми здавали гроші тоді, коли були на нараді з “Прикарпаттяобленерго”. Прийшли всі люди. Ми зібрали 300 тисяч гривень за тиждень. Мешканці всі гроші здали. Почали проводити роботи, половину зробили, решту ні. Ми писали заяви, але тепер ніхто нічого не робить. Роботи зупинилися без попередження”.

Жінка також стверджує, що боржників у будинку немає.

“Вони кажуть, що через боржників, але в нас їх нема. Більш ніж 75 % — заплатили. 18-та година, люди приходять з роботи, в нас газу немає, одне світло. І все, нема як їсти зварити. Ніхто не реагує, — мовить Євдокія. — Що нам робити? В нас один вихід – перекрити дорогу і не пускати. Як так над людьми знущатися? В нас слів немає про нашу владу, для людей нічого не хочуть зробити, ніхто не цікавиться”.

Інша ж жителька будинку Галина Чижик каже, що світло в багатоповерхівці вимкнули навмисно через боржників. На перекриття дороги вийшли ті, хто оплачує за електроенергію вчасно: “В нас у будинку є сім’ї, які мають борги. Але в кожній сім’ї є свій лічильник. Якби пішли і вимкнули світло тим боржникам, то не маю нічого проти. Але, якщо я плачу за світло, в мене маленька дитина, як я можу пояснити їй, якщо вона їсти хоче, а я не можу загріти”.

Зі слів Галини Чижик, мешканці дому 12 років намагаються перевестися на прямі розрахунки з “Прикарпаттяобленерго”.

“Може і неправильно, що ми це робимо, але нас змушують. Нас не чують. 12 років ми пробуємо перейти. А тепер ми здали гроші, щоб перевестися. Але ще якась проблема із паперами”, — розповідає жінка.

За порядком на місці події стежать поліцейські.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.