Наче з фільму жахів: на Косівщині зафіксували моторошних комах, які роєм повзуть по землі (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

На цілий рій загадкових комах натрапили в Косівському районі.

Про незвичне явище повідомили на сторінці Національної мережі з біорізноманіття, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Версії.

Коментатори висувають різні версії щодо того, хто ж на відео.

Ймовірно, що це лоном обліква гусениця. До речі, вона є отруйною та небезпечною для людей.

Інші коментатори впевнені, що на відео не отруйні гусениці, а личинки комариків з родини Sciaridae, які живляться органічними рештками в ґрунті.

Довідково: Лоном обліква гусениця більше нагадує паличку, на якій виріс рідкісний мох. При такій непоказній зовнішності це сама отруйна гусениця на планеті. Її отрута здатна вбити людину. Від отрути лоном обліква в країнах Південної Америки гине кілька людей в рік.

Але не все так страшно. Насправді отрута лоном надходить в організм людини в невеликих дозах. Разове дотик до порожнистим шипів лоном не принесе великої шкоди. Для смертельного результату необхідно торкнутися гусениці від 20 до 100 разів в залежності від стійкості організму. Отримати таку дозу отрути насправді нескладно. Досить випадково торкнутися скупчення гусениць на стовбурі дерева.

Завдяки своїй захисній забарвленні ці личинки погано помітні.

Отруйна речовина має антікоагулірующім дією і може накопичуватися в організмі. При досягненні критичної дози отрути у людини починається внутрішня кровотеча, здатне привести до загибелі.

Особливо небезпечно внутрішньочерепний крововилив.

Sciaridae – сімейство мух, широко відомих як грибки темнокрилих. Вони, як правило, знаходяться у вологому середовищі, вони, як відомо, є шкідником грибних ферм і зазвичай зустрічаються в горщиках для домашніх рослин.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.