Всесезонний “літник”: франківці обурені масштабами споруди у центрі міста, а мер не бачить проблеми (фото)

Новини, Суспільство

 В Івано-Франківську на Вічевому майдані встановлюють літній майданчик. 

Цей всесезонний МАФ отримав погодження виконавчого комітету до 1 листопада 2022 року, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Проте мешканцям не подобається його вигляд та масштабні конструкції. Вони обуренні, мовляв «добрий кусок пішохідної зони забрали».

«Виглядає на стайню. В якій будуть напувати худобу. То пан фермер зробив? Ні бармен», – коментує Ростислав Супрун.

«Та так всесезонні літники скоро можна буде і кількаповерховими робити. МАФ воно вже дуже умовно, через відсутність фундаментів. Але для пересічного містянина важливо не так, що під землею, як те, що на землі. А воно цілком собі споруда посеред громадського простору», – пише у спільноті «Комуналка ІФ» Андрій Назаренко.

«Площа така велика, бо суб’єкту господарювання надали одразу три дозволи (пункти 1.15, 1.16, 1.17). Виходить, що тут не один “МАФ”, а цілих три. До того ж цьому самому суб’єкту господарювання належить також заклад “Барбос”, що розташований лише за 50 метрів від цього “ЦАРЬ-ЛІТНИКА”, і біля Барбоса вже є літній майданчик. Сумарно виходить, що в одного об’єкта господарювання назбиралося аж чотири “літники”???

І саме цікаве. З’ясувалося, що це зовсім не літник, а всесезонна споруда, яка буде стояти посеред громадського простору аж до 1-го листопада 2022 року. Іншими словами, його не приберуть осінню.

До всього доброго цю “стайню” поставили на комунікаційних спорудах, дві з яких це решітки дощової каналізації. Це взагалі законно?», – обурюється Григорій Федосенко.

Щоб отримати думку влади з приводу літника-МАФу Федосенко запитав у міського очільника під час його традиційного ефіру на радіо «Західний полюс».

«На Вічевому встановлюють всесезонний торговий майданчик. Дозвіл виконком видав зі значними порушеннями, споруда встановлена на 6-ти колодязях з комунікаціями та двома дощовими решітками. Чи скасує виконком свій дозвіл? Чи буде службове розслідування щодо цього інциденту?», – поцікавився Григорій Федосенко.

Міський очільник Руслан Марцінків відповів, що проблеми не бачить:

«Я не розумію цих дописів, може то якісь конкуренти, тому що там цей майданчик стоїть уже більше 10 років. Те, що вони змінили конструкцію з дерев’яної на іншу, то це право самого господаря. Тобто це тимчасова споруда, це не є споруда, яка поставлена на все. Не бачу у цьому проблеми», – сказав міський голова.

Нагадаємо, вчора Фіртка моніторила, які міські проблеми найбільше обговорюють іванофранківці у місцевих пабліках.

фото: Григорій Федосенко

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.