Чоловік, який спалив майно у Яблуниці, відбувся умовним терміном

Кримінал, Новини, Суспільство

Яремчанський міський суд виніс вирок жителю Яблуниці, який з мотивів помсти спалив металевий вагончик на території новобудови.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Дев’ятого березня 2020 року близько 03:00 обвинувачений прийшов до новобудови потерпілого, що знаходиться за адресою с. Яблуниця, уч. Діл Яремчанської міської ради, а саме до приміщення охорони, де працює його вітчим. Під час спілкування, між обвинуваченим та вітчимом виник конфлікт, в ході якого у чоловіка виник умисел з метою помсти вітчиму на знищення чужого майна, яке перебувало під його охороною.

Реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на знищення чужого майна шляхом підпалу, обвинувачений скористався тим, що за його діями ніхто не спостерігає, діючи умисно, усвідомлюючи протиправність і суспільну небезпеку своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи настання таких наслідків, взяв каністру із легкозаймистою речовиною з території господарства новобудови потерпілого та облив нею приміщення металевого вагончика, який знаходився поряд із приміщенням охорони, після чого, підпалив його.

Внаслідок пожежі було завдано збитків на суму 160 тисяч гривень.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України визнав повністю за обставин, що вказані в обвинувальному акті.

У судовому засіданні пояснив, що у 2019 році разом із матір`ю та сестрою переїхав із Вінницької області у с. Яблуницю, де проживали у його вітчима. Разом із вітчимом він працював на будові у потерпілого як різноробочий та охоронець. 08.03.2020 року близько 20 год він разом із сестрою та зведеним братом приїхали на територію новобудови, де перебував його вітчим та всі разом у приміщенні охорони вживали алкогольні напої.

Під час спілкування у нього виник словесний конфлікт із вітчимом, в ході якого він вдарив вітчима рукою в обличчя, а той намагався захиститись, тоді він взяв на вулиці каністру із бензином, вилив частину пального у приміщення металевого вагончика, який знаходився на території новобудови, де вони перебували, вийняв із кишені сірники та підпалив даний вагончик. У вчиненому щиро розкаюється та просить його суворо не карати, врахувати, що на даний час завдана матеріальна шкода ним повністю відшкодована, потерпілий претензій матеріального та морального характеру до нього не має.

Потерпілий у судове засідання не з`явився, подав заяву в якій вказав, що просить справу розглядати у його відсутності. Зазначив, що завдана матеріальна шкода йому відшкодована у повному обсязі, претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має та просить суд його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України та призначити йому покарання у виді 4(чотирьох) років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбуття призначеного покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 2(два) роки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.