У ТКГ розповіли, що можуть обговорити Зеленський із Путіним під час зустрічі

Без рубрики, Новини, Політика, Суспільство

Під час особистої зустрічі президент України Володимир Зеленський і лідер РФ Володимир Путін можуть обговорити модернізацію Мінських угод.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ”Радіо Свобода”.

Зокрема в контексті банківської системи окупованих територій Донбасу, заявив спікер української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі “Україна 24”.

“Чому президент постійно говорить про необхідність їх модернізувати, залучати ще партнерів? Тому, що не виконується, наприклад, восьмий пункт додаткових заходів від 12 лютого 2015 року. Де йдеться про повернення банківської системи України на окуповані Росією території. Там же рублева система, вона була встановлена у вересні 2015 року. У цьому плані Мінські угоди, скільки б росіяни не говорили, що вони узгоджені ООН, уже не працюють. Вони вимагають домодернізації. Це плише один приклад, проти якого росіяни нічого не можуть заперечити”, – сказав Арестович.

За його словами, таких пунктів багато, тому це, можливо, буде одним із головних питань оновлення Мінських угод, “аби їх можна було виконати як такі”. Арестович також висловив переконання, що Зеленський впевнений у підтримці з боку міжнародних партнерів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.