МЗС відреагувало на заборону виступів Гончаренка в ПАРЄ

Без рубрики, Новини, Політика, Суспільство

МЗС засудило санкцію, накладену Парламентською асамблеєю Ради Європи на члена української делегації, нардепа Олексія Гончаренка.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ”Радіо Свобода”.

“Міністерство закордонних справ України висловлює підтримку українській делегації в ПАРЄ та засуджує дискримінаційне ставлення до одного із її членів”, – зазначив Ніколенко для “Радіо Свобода”.

За його словами, рішення регламентного комітету ПАРЄ дисонує із “зухвалою поведінкою делегації РФ, яка зводить свою участь в асамблеї виключно до прикриття та виправдання агресивних дій російського керівництва проти країн-сусідів”.

“ПАРЄ має відігравати ту важливу роль, якою її наділили батьки-засновники. Насамперед це стосується ефективного захисту верховенство права, прав людини та демократії в усіх державах-членах Ради Європи. Лідерство організації особливо потрібне зараз для протидії протиправним діям Росії, яка розв’язала збройну агресію в центрі Європи та чинить масові порушення прав людини на окупованих нею територіях України, Грузії та Молдови”, – додав Ніколенко.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.