Увага! Лікарняні листки отримали медзаклади Івано-Франківська

Здоров'я, Новини, Суспільство

 Третій місяць, як люди не можуть отримати страхові виплати, адже підставою для призначення лікарняних є належним чином оформлений листок непрацездатності.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Довідки, які видавали установи охорони здоров’я, усього лише підтверджують факт відсутності на роботі з поважної причини. Проте за такими довідками нарахування лікарняних не здійснюється.

“Колапс” з листками непрацездатності трапився через те, що в Україні є тільки одне підприємство, яке їх друкує. З лютого цього року в Україні мав запрацювати електронний реєстр лікарняних, тож, в МОЗ розраховували, що потреба в паперових бланках – відпаде. Проте, електронну систему так і не запустили. А на підприємстві не друкували лікарняні листки для областей. Ті, що залишилися з минулих років, використали ще до кінця січня.

У поліклініках видавали довідки – тепер буде змога обміняти їх на лікарняні листи, бо до Франківська їх нарешті вже привезли. Про це повідомили в КНП “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради”

“Структурними підрозділами КНП «ЦПМКДД» отримано бланки листків непрацездатності для обміну попередньо отриманих довідок про непрацездатність”, – йдеться в повідомленні.

Проте не варто розраховувати, що виплати франківці отримають вже завтра. Свого часу Ольга Савчук, директорка “Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги”, попереджала, що процес може затягнутися на місяці.

“У нас буде просто величезна навала роботи, тому що нашим лікарським комісіям кожну людину – треба буде взяти її амбулаторну карточку, написати величезний огляд, написати, що замість тієї довідки видається бланк листка непрацездатності, це все пропечатати, проштампувати”, – коментувала Ольга Савчук.

А ще ж лікарям потрібно вести прийом пацієнтів.

Для обміну довідки на листок непрацездатності потрібно звертатись до лікуючого лікаря, який видавав бланк довідки.

“Оригінал неушкодженої виданої довідки НЕОБХІДНО надати лікарю для обміну! У разі втрати довідки, її потрібно буде поновити (це займе значний час та перенесе обмін на кінець черги)”, – наголошують в КНП «ЦПМКДД».

Довідки обмінюватимуть у порядку черги – за списком, відповідно записів у журналі.

“На сьогоднішній день кількість довідок, що підлягають обміну, становить 8736, тому окремо звертаємось до  Вашого розуміння ситуації”, – додають медики.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Підписуйтесь на канал Вер

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.