Через мутації коронавірусу Україну очікують ще складніші випробування – Радуцький

Здоров'я, Новини, Суспільство

Так званий “британський” штам коронавірусу спричинив найвищі показники смертності та зараження в Україні, проте в країні вже виявили ще агресивнішу мутацію захворювання. 

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову Комітету ВРУ з питань здоров’я нації Михайла Радуцького у Facebook.

“Україну очікують ще складніші випробування через “південноафриканську” мутацію коронавірусної хвороби…

Саме через “британський” вірус у країні встановлений ще один антирекорд – лише за офіційними даними інфікувалось майже 20 тисяч громадян. Це найвищий показник з початку пандемії. Критично високі показники госпіталізації (понад 5 тис осіб) та смертності (433)” – зазначив Радуцький.

Радуцький підтвердив, що “південноафриканський” штам вже зареєстрований у двох регіонах України, “британський” – у всіх. Останній збільшує ризик інфікуватись на 50%, а померти – на 60%.

Водночас, “південноафриканський” штам є ще більш небезпечним. Наразі він циркулює у 51 країні світу. За попередніми даними, він на 50% агресивніше ніж “британський” штам. Рівень летальності хворих на цю мутацію також збільшується на 50%. Вказаний штам частіше вражає молодих людей та інфікує повторно тих, хто вже перехворів.

“Південноафриканський” штам також впливає на ефективність вакцин від коронавірусу. У деяких випадках аж на 30%.

Радуцький вважає, що Україна має вживати більш радикальні кроки для боротьби із коронавірусом.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що у двох областях виявили новий “південноафриканський” штам COVID-19.

Нагадаємо:

  • За добу 1 квітня в Україні зафіксували 19 893 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували 5 040 осіб, померли 433 хворих, одужали 10 287 осіб.
  • Це третій поспіль антирекорд летальних випадків внаслідок коронавірусу (у попередні два дні було 407 жертв і 421 померлий за добу), а також максимум нових випадків за весь час пандемії (попередній – 18 132 за 25 березня).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.