Затриманого в окупованому Криму журналіста “Радіо Свобода” піддають тортурам – дружина Єсипенка

Новини, Суспільство
“Кримська правозахисна група” вже звернулася до усіх можливих інстанцій та міжнародних організацій.
Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

До ув’язненого в окупованому Криму українського журналіста Владислава Єсипенка – двічі не пустили його захисника. Про це під час пресконференції повідомила дружина журналіста Катерина Єсипенко.

“Я побоююся за життя і здоров’я свого чоловіка. Побої на обличчі і шиї – їх видно неозброєним оком. Для цього не потрібно проводити експертизу. Затримання мого чоловіка є незаконною акцією. Оскільки Влад на території Криму займався журналістською діяльністю. Це визнано всіма інституціями, усіма демократичними країнами світу”, – заявила вона.

Вона разом з правозахисниками переконана: її чоловіка піддають тортурам. Як фізичним, так і психологічним. До того ж, за останньою інформацією, окрім збору інформації для української розвідки, Владиславу Єсипенку тепер закидають і шпигунство.

У громадській організації “Кримська правозахисна група” пояснили: вони вже звернулися до усіх можливих інстанцій, щоб пришвидшити звільнення українського журналіста та повернення його додому.

“Міжнародні організації вже знають про цю справу, також будуть докладати тих зусиль в рамках тих мандатів, які мають міжнародні організації. Для нам важливо також, щоб ця справа була зараз відомою не тільки в Україні, а й за кордоном. Бо це якраз шанс говорити про звільнення і шукати механізми тиску на Російську Федерацію”, – зазначила голова правління “Кримської правозахисної групи” Ольга Скрипник.

Нагадаємо, затримали Владислава Єсипенка 11 березня. Тоді кремлівська ФСБ заявила про затримання нібито українського агента в Криму і порушила кримінальну справу. Служба зовнішньої розвідки України назвала ці дії російських окупантів пропагандистською акцією, яка створює потрібний Кремлю фон для “святкування” роковин анексії Криму.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.