Найбагатші люди України: оновлений список Forbes

Економіка, Новини, Суспільство

Forbes оновив всесвітній рейтинг мільярдерів – до нього увійшли семеро українців.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на The Village.

“Статки більшості українських мільярдерів значно зросли. І справа не лише в показниках діяльності їхнього бізнесу. Минулої весни інвестори ще не були готові до пандемії, провідні біржові індекси світу суттєво просіли, а нафта деколи коштувала менше нуля. У березні 2021-го нафта б’є річні, а індекси — історичні максимуми. Багатьом українським мільярдерам допомогло і зростання цін на сталь”, –пише український підрозділ Forbes.

ПЕРШЕ МІСЦЕ серед українських мільярдерів посів Рінат Ахметов: у нього зараз 7,6 мільярда доларів. Його основні статки: «Метінвест» – $3,3 млрд, ДТЕК – $2,1 млрд, нерухомість – $0,7 млрд, ПУМБ – $0,3 млрд, Лемтранс – $0,3 млрд.

ДРУГЕ МІСЦЕ у Віктора Пінчука з 2,5 мільярда доларів. Основні статки: нерухомість – $0,8 млрд, гроші – $0,7 млрд, Interpipe – $0,5 млрд.

ТРЕТЄ МІСЦЕ у Костянтина Жеваго з 2,4 мільярдами доларів. Складові багатства: Ferrexpo – $1,4 млрд, Arterium – $0,3 млрд, гроші – $0,6 млрд.

Також до рейтингу потрапили Ігор Коломойський (1,8 мільярда), Геннадій Боголюбов (1,7 мільярда), Петро Порошенко (1,6 мільярда) і Вадим Новинський (1,4 мільярда).

Статки бізнесмена – це оцінка вартості активів, що йому належать: акцій підприємств, нерухомості, транспортних засобів, предметів мистецтва, рахунків у банках і готівки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.