Україна не встигає використати закуплену вакцину до закінчення терміну придатності

Здоров'я, Новини, Суспільство

Термін придатності вакцини Covishield від коронавірусу, 500 тис. доз якої отримала Україна, закінчується 23 червня 2021 року. Аби уся партія була використана вчасно, швидкість вакцинації в країні має зрости щонайменше вдвічі.

Про це пише пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ZN.UA.

Кінцева дата використання індійського препарату зазначена у документах про поставку, Середній темп вакцинації в Україні становить близько 2,4 тис. щеплень на добу, а отже, до 23 червня Україна встигне використати лише 50% завезених вакцин.

Автор: zn.ua

Українське МОЗ звернулося до Crown Agents з приводу можливості надання даних про дату виробництва та термін придатності препарату Covishield. Водночас у міністерстві відзначили, що відповідно до вимог виробників, були підписані договори про конфіденційність. Тому не можна розголошувати результат переговорів.

Планувалося, що до кінця 1-го тижня вакцинації Україна вийде на 10 тис. щеплень на добу, але отримала показник у 3 тис. щеплених.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.