У Вашингтоні дуже ретельно готують телефонну розмову Байдена з Зеленським — Гонгадзе

Новини, Політика, Суспільство

У Сполучених Штатах Америки неодноразово давали певні сигнали президенту Володимиру Зеленському та його оточенню про необхідність боротьби з корупцією.

Про це в ефірі “Прямого” заявила керівниця Української служби “Голос Америки” Мирослава Гонгадзе, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Насправді є дуже важливим розуміти ці сигнали. І, як відчувається, президент Зеленський не до кінця розуміє ці сигнали дипломатичні. Я знаю зі своїх джерел, що цей дзвінок насправді готується, і він готується дуже ретельно. Він буде рано чи пізно. Джозеф Байден, його адміністрація і Державний департамент насправді вже посилають дуже чіткі сигнали. Їх було на цьому етапі шість… І насправді головний меседж у всіх цих заявах і сигналах в тому, що Україна має боротися з корупцією. Недаремно були накладені санкції на Коломойського, недаремно були накладені санкції на інших осіб з його оточення”, – сказала Гонгадзе.

Вона наголосила, що адміністрація Байдена очікує, що український уряд і український президент будуть робити відповідні кроки на своєму рівні для боротьби з корупцією.

“Сполучені Штати вже 30 років живуть з розумінням, що Україна може зробити якісь заяви й насправді їх не виконати. Але зараз ми маємо в цій адміністрації людей, які дуже добре знають Україну, які практично всі ці роки працювали з Україною, розуміють, як працювати з Україною. І їх обдурити буде дуже важко насправді. Тут є такий нюанс, коли ми говоримо про довіру чи недовіру до оточення чи Зеленського самого. Насправді я знаю, що адміністрація Сполучених Штатів дуже-дуже хоче налагодити якісні стосунки з Україною. США є стратегічним партнером України, у США існує неймовірно сильна підтримка України. І тут лише питання в діях самого президента і в очищенні свого оточення”, – додала Гонгадзе.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.