У Калуській ЦРЛ близько 80 медиків погодилися на щеплення, однак вакцини там досі немає

Здоров'я, Новини, Суспільство

Прикарпаття отримало вакцину проти коронавірусу майже два тижні тому. Станом на 25 лютого в нашу область доставили 22 000 доз вакцини AstraZeneca (Covishield).

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна“.

Цього достатньо для щеплення 11 тисячі мешканців області. Повідомлялося також, що першочергово вакцинуватимуть медиків з мобільних бригад. Потім — медиків, які працюють у лікарнях із пацієнтами хворими на COVID-19, а також працівників та мешканців закладів із догляду за літніми людьми.

Станом на 9 березня у медичних закладах Калуської громади медичних працівників ще не вакцинували.

За словами заступниці мера Наталія Кінаш вся вакцина зберігається в одному із закладів охорони здоров’я обласного центру, а вакцинацією займається одна мобільна бригада, яка відповідно до сформованих списків виїжджає у заклади області дня проведення вакцинації.

Коли ця бригада прибуде до Калуша і вакцинуватиме калуських медичних працівників, поки що невідомо.

Вакцинація є добровільною та безоплатною. Серед медичних працівників закладів охорони міста охочих вакцинуватися проти коронавірусу відносно небагато. За словами Наталії Кінаш, станом на 5 березня в Калуській ЦРЛ згоду на щеплення дали всього близько 80 осіб.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.