Відомо, коли відбудеться прощання та похорон відомого прикарпатського цимбаліста Петра Сказківа

Новини, Суспільство

Вчора відійшов у вічність відомий прикарпатський цимбаліст Петро Сказків.

Прощання з музикантом відбудеться в його рідній Ворохті. Про це повідомив франківець Ярема Стецик, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Прощання відбудеться у Ворохтянському Будинку культури. Чин похорону 6 лютого о 10.30 годині.

“Петро…. світло для світу… царство небесне, бро!! Petro Tsymbal Молитви у твій бік.. дякую за всьо! І тобі, і Богу за тебе”, – написав Стецик.

Нагадаємо, нещодавно у 33-річного чоловіка діагностували плоскоклітинний рак легень. У соцмережі він звертався до небайдужих з проханням допомогти. Проте рак переміг.

Довідково:

Петро Сказків – талановитий 33-річний музикант, родом з Ворохти. Цимбаліст став відомим в Україні завдяки участі у сьомому сезоні шоу “Україна має талант”. Його називають автором нового гімну України за виконання твору “Буревій” на кастингу.

Петро народився у родині музикантів Сказківих. Батько з ранніх літ вчив його гри на цимбалах.

У трирічному віці Петро розпочав концертну діяльність. Випускник Івано-Франківського фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського. Володів більше ніж дванадцятьма музичними інструментами.

Творча мета Петра була спрямована на відродження звичаїв та традицій Карпатського краю, української народної пісні, гуцульської співанки, аранжування гуцульської музики у різноманітних сучасних стилях.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.