В Україні можуть заборонити вимагати паперові довідки

Новини, Суспільство

Міністерство цифрової трансформації почало роботу над проєктом закону, який заборонить державним органам вимагати паперові довідки, якщо необхідна інформація вже є в держреєстрі.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав у Telegram, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Еспресо.

«Почали розробку законопроєкту, який повинен заборонити з 1 вересня 2021-го держорганам в Україні вимагати паперові документи/довідки у громадян, якщо необхідна інформація вже й так є в державних реєстрах», –  написав Федоров.

Навіщо вони, якшо необхідна інформація вже й так є в державних реєстрах?

Ще в жовтні 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки продуктам проєкту з цифровізації «Дія» у 2021 році Україна почне входити в режим paperless, коли всі послуги будуть цифровими, без паперів. У квітні в додатку «Дія» запустять електронний підпис, зміну місця реєстрації, будівельні онлайн-послуги, автоматичну реєстрацію бізнесу та електронний лікарняний.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.