Рівень бідності в Україні перевищує 50% – демографи

Економіка, Новини, Суспільство

За даними Інституту демографії ім. М.В. Птухи НАНУ, рівень бідності в Україні перевищує 50%.

Як передає Укрінформ, про це заявила директорка Інституту Елла Лібанова сказала в інтерв`ю LIGA.net, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“За даними першого півріччя 2020 року (це останні дані Держстату про доходи й споживання, за якими ми ведемо моніторинг), рівень бідності становить 51%. Наразі, ймовірно, вище”, – наголосила Лібанова.

За її словами, показник рівня бідності, який обчислюють в інституті, прив`язаний до прожиткового мінімуму (ПМ) – 3845 грн у місяць на особу (“офіційний” прожитковий мінімум, встановлений державою, – 2027 грн).

“Йдеться про той самий набір товарів та послуг, що використовується при обчисленні “офіційно встановленого” прожиткового мінімуму, але Мінсоц (саме міністерство виконує розрахунки ПМ) враховує ціни щомісяця”, – сказала директорка Інституту демографії.

Лібанова зауважила, що показники бідності у “ковідний” рік зросли, адже багато людей втратили роботу та, відповідно, доходи.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.