Франківські активісти розшукали “Грааль” УПА: “Сховали подалі від чужих очей” (відео)

Відео-новини, Новини

В Івано-Франківській області активісти виявили архів УПА, який пролежав у землі понад 70 років.

Детальніше про це розповідає телеканал “402” у своєму сюжеті,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Повідомляється, що архів був виявлений неподалік від міста Болехів у лісі. Під час розкопок активісти за допомогою металошукача знайшли щось у землі. Прокопавши приблизно 20 сантиметрів під землю, вони виявили металевий ящик з-під кулеметних дисків, в якому зберігалися документи і рукопис.

Під час попереднього огляду активісти дізналися, що натрапили на історичні документи. Голова первинної організації пошуково-історичного клубу “Тустань” Віктор Савчук зазначив, що подібні знахідки УПА зазвичай розташовані на поверхні, проте цей архів був навмисно захований під землею.

Активісти дуже зацікавилися знахідкою, оскільки про сотню УПА “Вікторія”, яка розташовувалася в тих краях, залишилося мало інформації. Оскільки архів пролежав у землі близько 70 років, папір став занадто крихким і розглянути на ньому щось просто неможливо. Незабаром документи будуть передані фахівцям на відновлення.

Віктор Савчук заявив, що в схованці лежали історичні брошури, підручник для військових, а також рукопис, написаний чорнильною ручкою.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.