Вартість проїзду у комунальному транспорті планують збільшити

Економіка, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську з березня може здорожчати проїзд у комунальному транспорті.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Суспільне.

Про це Суспільному розповів заступник директора підприємства Андрій Тютюник.

Заступник директора КП “Електроавтотранс” Андрій Тютюник розповів, що з березня хочуть підняти вартість паперового квитка до 10 гривень, безготівковий розрахунок становитиме на рівні восьми гривень, а проїзд з транспортною карткою “Галка” – до шести гривень.

Транспорт в нас кращий став. Здорожчали витратні матеріали. Вартість дизельного палива на заправках теж росте. Відповідно, це теж є складовою тарифу“, – каже Андрій Тютюник.

Новий тариф має пройти громадські слухання та затвердження на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Окрім того, з березня перевезення пільгових категорій будуть здійснювати тільки за наявності картки “Галка” та її валідації. Винятком будуть тільки учасники бойових дій та люди з інвалідністю, які незареєстровані в Івано-Франківську. Вони зможуть безкоштовно їздити у комунальному транспорті по своїх посвідченнях.

За словами Андрія Тютюника, штрафний квиток за неоплачений проїзд коштуватиме 120 гривень. Зараз на комунальному транспорті працює 15 контролерів.

Обов’язкове валідування впроваджується для того, аби облікувати, скільки пасажирів користуються громадським транспортом, скільки ми перевозимо“, – каже Андрій Тютюник.

Франківець Ярослав Попович при оплаті проїзду користується карткою “Галка”. Чоловік розповідає, що підтримує рішення введення штрафного квитка.

За транспорт треба оплачувати, тому що працівники отримують зарплату. Транспорт куплений, треба кредити віддавати. Це все взаємозв’язане“, – каже чоловік.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.