На Франківщині виявили порушення рибальства

Новини, Суспільство

20 січня 2021 року, здійснюючи рибоохоронні рейди, Івано-Франківські рибпатрульні близько 16 години на річці Дністер поблизу с. Дубівці виявили порушення Правил рибальства – перевищення кількості жерлиць на одну особу. Складено протокол по ч.3 ст. 85 КУпАП, винесено постанову, накладено штраф на суму 102 грн.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Коломия Сьогодні.

Того ж дня, близько 17 години, на річці Дністер поблизу с.Вістря Чортківського району під льодовим покровом рибпатрульними виявлено заборонені безгосподарські знаряддя лову – 2 од. ліскових сіток довжиною 30 і 40 м (вічко обидвох 35 мм). Із сіткоснастевих знарядь невідкладно виплутано та повернено в живому стані до природного середовища 2 екз. вирезуба причорноморського та 2 екз. підуста звичайного, чим вдалося запобігти збиткам на суму 20 068 грн.

Державні інспектори склали акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Івано-Франківський рибпатруль закликає телефонувати на «гарячу лінію» у випадках виявлення порушень правил рибальства за номером: (097) 392-72-80.

Довідкова інформація:

згідно з постановою КМУ від 07.11.2012 №1030 (про червонокнижні види), сума збитків за один екземпляр вирезуба причорноморського (Rutilus frisii (Nordmann, 1840) складає 10 000 грн,

згідно з постановою КМУ від 21.11.2011 №1209 (інші види риби) сума збитків за один екземпляр підуста звичайного (лат. Chondrostoma nasus) складає 34 грн.

Івано-франківський патруль закликає громадян дотримуватися правил техніки безпеки при виході на кригу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.