Кіберполіція викрила франківця, який незаконно транслював фільми та серіали в інтернеті (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

Кіберполіція викрила іванофранківця, який транслював фільми без згоди правовласників.

Загалом було порушено авторські права чотирьох іноземних кінокомпаній, інформують на сайті Кіберполіції України, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Суспільне Карпати.

Встановлено, що 26-річний житель обласного центру створив та адміністрував два нелегальні онлайн-кінотеатри. Чоловік надавав доступ до перегляду кінотворів попри відсутність дозволів правовласників. Заробіток він отримував від показу реклами на сайтах.

За попередніми підрахунками, в результаті протиправної діяльності було нанесено понад два з половиною мільйони гривень збитків чотирьом іноземним компаніям.

В оселі фігуранта працівники поліції провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалася у протиправній діяльності. Вилучене направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Правопорушення у сфері інтелектуальної власності викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчим відділом поліції Івано-Франківська.

“Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 176  (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Провопорушнику може загрожувати до двох років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська місцева прокуратура”, – йдеться у повідомленні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.