Українцям розповіли, що варто знати про зміни у призначенні субсидій

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

У грудні 2020 року Уряд прийняв постанову Кабінету міністрів України, якою вніс зміни, що стосуються призначення житлових субсидій, надання пільг виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям тощо.

Про це інформує Івано-Франківськ обласна державна адміністрація, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

З 1 листопада 2020 року:

1). Житлова субсидія може призначатися: на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії.

Зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на сьогодні житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії).

За рішенням комісії домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

2). Житлова субсидія не призначається, якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків.

Відтепер соціальний норматив становить 0,0383 Гкал на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період, в незалежності обладнані чи ні житлові будинки вузлами комерційного обліку та/або розподільного обліку.

Крім того, скасовано застосування граничного місячного соціального нормативу в межах яких держава надає громадянам пільги або субсидії на оплату комунальних послуг для дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

Також передбачена можливість призначення на загальних підставах житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям особам, яким надається допомога по частковому безробіттю на період карантину.

Крім того, відтепер до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги, розміру призначеної їм житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, враховуватися не буде.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.