Кабмін дозволив проводити при в’їзді з Криму й ОРДЛО тест на антиген

Здоров'я, Новини, Політика

Кабінет міністрів дозволив проводити тестування на коронавірус осіб, що прибувають з території окупованого Криму і ОРДЛО, не лише методом ПЛР, а й за допомогою експрес-тесту на визначення антигена.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на постанову Кабміну від 5 січня, якою вносяться зміни до постанови від 9 грудня № 1236.

“Самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з прибуттям з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який проведено після перетинання контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них.”.

В Донецькій та Луганській ОДА разом з ДП “Реінтеграція та відновлення”, яке належить до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, доручено забезпечити облаштування пунктів тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 на контрольних пунктах в’їзду на територію ОРДЛО та виїзду з них.

Херсонській ОДА разом з ДП “Реінтеграція та відновлення” та АТ “Українська залізниця” доручено забезпечити облаштування пунктів тестування на визначення антигена коронавірусу на контрольних пунктах в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію Криму та Севастополя.

Донецькій, Луганській, Херсонській ОДА доручено забезпечити функціонування пунктів тестування на визначення антигена коронавірусу на КПВВ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.