У Шешорах урочисто відкрили автомобільний міст (фото)

Новини, Суспільство, Туризм
Автомобільні дороги та мости є основною складовою розвитку економіки будь-якого регіону, зокрема Карпат. Проте саме дорожня галузь найбільше постраждала цьогоріч від потужної повені, що пройшлася в червні місяці майже в кожному населеному пункті Косівського району і завдала значної шкоди економіці району та населенню.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу ОДА.

Адже було розмито та місцями зруйновано кілометри дорожнього полотна, пошкоджено та повністю розвалено мости, підтоплено житлові будинки. Одним із зруйнованих був і автомобільний міст в селі Шешори на відрізку Підросохата, що з’єднував ділянку із селом. Більше того, цей міст є невід’ємною частиною економічного розвитку села, адже він дає змогу туристам зі всіх куточків України, а також Європи відвідати родзинку села – полонину Росохата.

«За літній період цю полонину відвідують близько 10 тисяч туристів. Тому цей міст є важливим як для громадян села, так і для туристичної сфери», – зазначив колишній голова Шешорівської сільської ради Василь Якібчук.

30 грудня 2020 року в селі Шешори на відрізку Підросохата урочисто відкрили автомобільний міст через річку Пістинька, відбудований за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету. Ця довгоочікувана подія стала передноворічним подарунком для жителів села Шешори.

На захід були запрошені голова Косівської райдержадміністрації Петро Іванишин та голова районної ради Зеновій Томащук.

У своєму виступі Петро Іванишин коротко зазначив, що тільки завдяки спільній і злагодженій співпраці можна так швидко досягти позитивних результатів. Якщо на деяких об’єктах ще й досі тривають роботи з ліквідації наслідків стихії, що мала місце у 2008 та 2010 роках, то можна вважати введення в експлуатацію даного моста великою перемогою.

У свою чергу щиро всім причетним до відбудови моста подякував і настоятель церкви Святої великомучениці Параскеви отець Юрій Павличко. Він побажав всім присутнім на заході здоров’я міцного, витримки в такий нелегкий для всіх час і взаєморозуміння та поваги один до одного. «Тільки у спільній молитві ми єдині, успішні і непереможні», – наголосив отець Юрій і закликав всіх до спільної молитви та освячення моста.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.