Ми всі бандерівці. В Івано-Франківську вшанували пам’ять Провідника ОУН Степана Бандери

Новини, Суспільство

Сьогодні, 1 січня в Івано – Франківську провели віче з нагоди Дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

Через карантин у місті вирішили не проводити традиційну ходу, а лише провести панахиду та віче памяті біля памятника Бандері на Європейській площі, щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо.

У вітальному слові до присутніх міський голова Івано – Франківська Руслан Марцінків підкреслив, що Степан Бандера для українців – символ незламної боротьби.

“Дорога громадо! Ми починаємо рік з дуже правильної речі: прийти й поклонитись великому нашому Герою – Степану Бандері! Провіднику ОУН, українському політичному діячу, ідеологу, та головне – патріоту України! Це видатна постать, яка вже стільки років викликає дискусії. Але ми точно знаємо, що без таких людей не було б нашої держави! Він уособлює боротьбу тисячі наших бійців минулого й сьогодення. Дуже важливо бути сильним як він, та памятати гасло: «Бог і Україна – єдині цінності!» – звернувся Руслан Марцінків.

Також слово мали голова Івано – Франківської ОДА Андрій Бойчук, голова райради Івано – Франківського району Василь Попович, історик, директор Івано – Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук, представники громадськості та ветерани.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.