Відомий журналіст з Прикарпаття Роман Реведжук розповів про співпрацю з СБУ (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Жан Новосельцев разом з Олексієм Кутеповим провели “Перехресний допит” з відомим журналістом Романом Реведжуком. На Романа начіпили ярлик “журналіст Порошенка”. На даний момент він знаходиться в Європі в пошуках політичного притулку.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на КРТ.

Чому Роман знаходиться в Європі і які у нього проблеми з СБУ?

“У мене немає проблем! Проблеми є у когось зі мною. З приводу того, що мене називали журналістом Порошенка: я публічно підтримував Петра Олексійовича, я республіканець і у нас було спільне бачення, як мені тоді здавалося. Тому що декларативна частина у Порошенка одна, а фактична інша. У мене не було ніяких проблем ні з одним з політиків. У мене було бажання створити республіканський рух і як мінімум створити новий політичний клас, який давав би баланс нашій країні.

Сьогодні СБУ перетворилася на піар-агентство російських спецслужб Арсенія Авакова. Я співпрацював з СБУ. Я не проти співпраці з українськими спецслужбами, проблема в тому що укрспецслужби сьогодні не займаються безпекою України. Вони (СБУ) займаються всім чим тільки завгодно, але не безпекою.

На кого зараз працює СБУ? – “Мене замовили, і визначили за мене ціну”

“СБУ – лебідь, щука і рак. Там права рука не знає, що робить ліва.

Ситуація зі мною: СБУ зливає документ про моє співробітництво з ними ж. Це нормальне явище? Коли трапляється історія, яка має політичне забарвлення коли когось замовляють (як в моєму випадку). Мене замовили і визначили за мене ціну. Кримінального провадження немає. СБУ через своє керівництво, дає офіційну відповідь, що вони не будуть відкривати кримінальне провадження. У підсумку сприяють, замовникам в поверненні мене в Україну.

Про ініціативи співпраці Романа з СБУ

“У нас була угода про співпрацю. Була створена ціла організація. Зі мною перший контакт був у 2014 році. Я був перший акредитований журналіст на території самопроголошеної ДНР. Я привіз велику кількість інформації звідти. Валентин Наливайченко на той момент очолював СБУ. Так ось перший мій контакт був з його заступником Віктором Ягуней. Він вийшов на мене через наших спільних знайомих. Я передав інформацію, яка була у мене. Вони намагалися мене використовувати, щоб заробити собі зірочки на погони. Коли мені погрожували перший раз ще в 2015 році.

У нас відбулося велике непорозуміння. Після чого я почав, через інших людей СБУ збирати інформацію. Про Наливайченко та інших. Дійшло до того, що я назбирав великий пул інформації про те що Наливайченко під чужими документами літаком Медведчука літає в Росію і різні країни Європи. Зустрічається з різними людьми. Коли я передав інформацію в європейські спецслужби, у них виникло перше питання: “Як так?”

Вбивство полковника СБУ Романа Закладного.

“15 липня цього року був цинічно убитий Роман Закладний. Полковник СБУ, який займався кримінальним провадженням у державній зраді. З нього зняли взуття, залили в горло пляшку горілки. ”

“Це був один з тих людей, з якими я мав контакт. У мене пішов мороз по шкірі, коли я дізнався про те, яким цинічним може бути вбивство під виглядом “пограбування”. Ну як його могли пограбувати? Якщо у нього в кишені залишилася готівка, а вкрали всього кілька банківських карт? У нього залишилися гроші, але його вбивство пішло за статтею пограбування! … ”

Реведжук був куратором 6 областей (Захід України)

“За попередньої влади (ред. Петра Порошенка) у мене було в підпорядкуванні більше 100 чоловік у співпраці з СБУ. Я був куратором 6 областей Західної України. Це все було під грифом цілком таємно. Відбувалися фінансові взаємодії. У нас були наради в актовому залі СБУ і різні комунікації.

Яким чином Роман домігся звільнення Наливайченка?

“За моєю інформацією яку я привіз з Донецька в 2014 році було винесено кілька вироків. Коли я зрозумів, що моя інформація використовується не за призначенням і вона потрапила в руки російських спецслужб за допомогою пана Наливайченка, ми домоглися все таки щоб його звільнили і притягнули до кримінальної відповідальності. У підсумку він пішов з “почестями”. Далі моя робота тривала … “.

Якого роду завдання Реведжук виконував на Заході України

“Був великий російський проект” Океан “який хотіли втілити в Україні. Наше завдання було не дати створити державу в державі.

“СБУ тримає на короткому повідку навіть людей з психічними відхиленнями”, – Роман назвав імена

“Цих людей використовують. Але деякі люди реально мають довідки з психлікарень. Наприклад, депутат, права рука Арсенія Авакова – Ілля Ківа. Він є одним з тих кого СБУ тримає на хорошому, короткому повідку і він є в картотеці. І ось в злитих записах по плануванню мого вбивства, дуже схожий голос на цього психічно хворого депутата Ківу. І я думаю, що його не притягнуть до кримінальної відповідальності.

“Куди подівся мішок кокаїну?”

У прямому ефірі каналу КРТ стався діалог Романа Реведжук і Євгенія Довлатова. Євген надав аудіозапис розмови в якому Роман зізнається, що СБУ підкинула йому мішок кокаїну. На що журналіст відповів:

“(Сміється) … Це змонтована аудіозапис з моїм голосом, а може навіть і не з моїми. Ви уявляєте собі, я приїхав до СБУ і мені дали мішок кокаїну? Я ні! ”

Ведучий програми Жан Новосельцев, попросив відповісти була така ситуація чи ні? На що Роман Реведжук йдучи від конкретної відповіді, говорить: “Ну я не уявляю собі такого …”

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.