«Втрата свідомості може сигналізувати про порушення роботи мозку», – франківські медики

Здоров'я, Новини, Суспільство

Втрати свідомості можуть траплятися при епілепсіях, панічних атаках, через перевтому, недосипання чи надмірне вживання алкоголю, повідомляють на сторінці лікарі, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

«Також втрату свідомості зумовлюють чимало інших неврологічних недуг та вірусних інфекцій, серед яких і коронавірус, – говорить нейрофізіолог Наталія Ткачук. – Щоби виявити причину втрати свідомості та вчасно розпочати лікування, насамперед потрібно  пройти електроенцефалографію».

Як зауважують фахівці відділення УЗД та функціональної діагностики, сьогодні дедалі частіше з’являються епізоди втрати свідомості не лише у пацієнтів із епілепсією.

Лікарка Ткачук розповідає про одного з  недавніх пацієнтів, який звернувся у відділення після втрати свідомості.

«Під час обстеження ми з’ясували, що чоловік пережив декілька таких епізодів  й усі вони були нетиповими для епілепсії. Виявивши так звану патологічну активність мозку, ми скерували чоловіка до невролога й сьогодні він на амбулаторному лікуванні», – зазначає лікарка.

Пацієнтів із підозрою на епілепсію, мігренозними нападами, порушеннями сну чи пам’яті, а також після коронавірусної інфекції до спеціалістів функціональної діагностики скеровують сімейні лікарі та неврологи.

Серед таких хворих є чимало молодих людей. Тож лікарі радять не зволікати з обстеженнями, щоби не допустити важких ускладнень, зокрема, епілептичного статусу, коли напади вже не припиняються або ж настає раптова смерть.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.