Злочинці, які спричинили масовий мор риби на Дністрі можуть уникнути відповідальності (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

18 листопада у селі Мошківці, Івано-Франківського району (Галицького району) у притоці річки Дністер було виявлено масовий мор риби.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Під час лабораторного аналізу встановлено, що у річці, де загинула риба, вміст аміаку перевищив норму в понад шість разів. Про це повідомляє представник Державної екологічної інспекції Карпатського округу Андрій Небилович.

Мертва риба плавала просто посеред річки. Зараз на цьому місці можна поодиноко знайти невеличку рибу. Причиною мору місцеві жителі називають каналізаційні колектори ТОВ “Карпатнафтохім”, які розташовані поблизу річки.

За словами начальника рибоохоронного патруля в Івано-Франківській області Любомира Стрембіцького збитки природі складають понад 8 мільйонів 200 тисяч гривень.

8 грудня до приміщення “Карпатнафтохіму” навідалася державна екологічна інспекція Карпатського округу, аби провести перевірку за зверненнями, які надійшли від жителів сіл, де виявили мертву рибу. Проте охорона підприємства без пояснень не допустила їх на територію, розповів представник Державної екологічної інспекції Карпатського округу Андрій Небилович.

Таким чином ділки, які спричинили незворотні збитки природі Прикарпаття можуть уникнути справедливого покарання. Це стало можливим у зв’язку із недолугим та злочинним псевдореформуванням правоохоронної та природоохоронної системи України та наслідком заборони перевірки господарюючих суб’єктів запроваджених урядами Яценюка – Гройсмана.

Голос ІФ буде уважно слідкувати за розвитком подій і обов’язково проінформує своїх глядачів та читачів про наслідки розслідування цього злочину проти природи Прикарпаття.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.