Опитування: більшість українців підтримують масове тестування

Здоров'я, Новини, Суспільство

70% відсотків українців вважають реальною загрозу коронавірусу особисто для себе та родини. 35% постійно носять маски, 63% – носять їх лише у місцях великого скупчення людей.

Такими є результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, яке проводилося з 27 листопада по 1 грудня.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланям на Фіртка.

Лише 2% нехтують носінням масок.  50% оцінюючи кризу коронавірусу більше бояться її економічних наслідків (50%). 34% бояться більше самого захворювання, аніж фінансових труднощів. Останніх більше серед старшого населення, жінок, мешканців сіл.

Близько 40% опитаних вважають, що успіх у боротьбі з коронавірусом в більшій мірі залежить від Президента та Міністерства охорони здоров’я. 32% вважають, що це залежить від Міністра охорони здоров’я Степанова. 17-18% – покладають надії на Парламент та Уряд, 13% – на Прем’єр-міністра.

79% опитаних підтримують ідею масового тестування населення та обов’язкову ізоляцію виявлених хворих як засію боротьби із коронавірусом. Протилежної думки – 17%. В ефективність такого заходу вірять 73%, не вірять – 19%.

Основними джерелами з яких респонденти отримують інформацію про коронавірус є національне телебачення (особливо серед старших) та Інтернет-сайти (особливо серед молоді) – по 56% від усіх респондентів. Ще близько чверті отримують інформацію з Facebook або від родичів знайомих, по 10-11% з Youtube, Instagram, радіо, по 8-9% з преси та груп у вайбері і телеграмі (Коронавірус-інфо), і 6% – з офіційного сайту Міністерства охорони здоров‘я.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.