Мешканці ОСББ “Південний”, що в Івано-Франківську скаржаться на фінансові порушення

Новини, Суспільство

В травні 2020 року кореспонденти щоденної онлайн – газети Голос ІФ вже писали, про проблеми в ОСББ «Південний», що в м. Івано-Франківську, тоді до редакції звертався мешканець будинку № 33 по вул. Південний Бульвар Василь Томашевський.

З того часу минуло вже пів року, а «віз проблем як кажуть і нині там»,

«Протягом 15 років головою ОСББ «Південне» працює Ярослав Богаченко ( 79 років), а бухгалтером його дружина Марія Богаченко (78 років). В нашому будинку майже 80 % квартир проживають пенсіонери, люди похилого віку.

Розрахунки за світло, газ, доставку газу, воду каналізацію, опалення, вивіз сміття (всього 7 позицій) проводяться через банківські установи. Проте квартплата сплачується готівкою особисто Марії Богаченко, що є грубим порушенням закону» – зазначає мешканець будинку Василь Томашевський.

Така практика в ОСББ «Південний існує протягом багатьох років.

«На квитанціях немає штаму ОСББ «Південне», немає номеру квитанції, не вказано найменування платежу, не вказано номер квартири, прописними літерами не вказано суму оплати, не видно чітко печатки ОСББ «Південне», не має чіткого підпису бухгалтера. А, що буде, якщо не дай Бог гроші вкрадуть, як тоді пенсіонеру довести, що він сплачував квартплату ?

«Якщо треба негайно готівкові коти на ремонт каналізації, тощо, бухгалтер повинна отримувати їх через Ощадбанк, а через три дні звітувати «Актом виконаних робіт» – так зазначає Закон.

« В отриманні готівкових коштів бухгалтером ОСББ «Південне» є явні ознаки корупції, а тому за такі неправомірні дії вона мала би бути звільнена з посади, а правоохоронні органи мали би провести перевірку її фінансової діяльності за 14 років» – зазначив Василь Томашевський.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.