“Рішення про звільнення Степанова вже прийняте” – ексочільниця Директорату МОЗ

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

За словами ексчиновниці міністерства охорони здоров’я Оксани Сухорукової, рішення про звільнення очільника МОЗ Максима Степанова вже прийняте.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на prolviv.

Про це екскерівник Директорату медичних послуг МОЗ Оксана Сухорукова написала у Facebook за результатом зустрічі волонтерів з владою в Офісі президента України, що пройшла в п’ятницю, 13 листопада, передає Espreso.

Окана Сухорукова розповіла, що за результатом зустрічі волонтерів з представниками Офісу президента вона зрозуміла, що в ОП розуміють ситуацію з коронавірусом по країні.

“Нам сказали: – Як погано, ми самі знаємо, що робити?”, – прокоментувала Сухорукова.

“На жаль, швидкого, простого і красивого виходу з ситуації немає. Карантин вихідного дня не допоможе. Все одно прийдеться вводити локдаун. Питання часу і кількості смертей в муках”, – наголосила ексчиновниця.

Ексчиновниця розповіла про кроки, які запропонувалина розгляд представникам ОП:

1. Негайне запровадження “короткого” локдауну.
2. За цей час – кисень до лікарень (гроші є, субвенція виділена), хотіла написати під особистий контроль, але чогось злікалась.
3. Наростити тестування і опрацювати алгоритми реагування на тестування.
4. Навчання персоналу. Елементарним речам – як користуватися кисневим концентратором, СРАРом, інфекційному контролю.
5. Забезпечити первинну ланку концентраторами (для тих, кого виписали)
6. Наростити спроможність МОЗ: оголисити конкурси, набрати туди людей, дати їм можливість вирішувати питання боротьби з ковідом, а не закриття контрольчиків.

Сухорукова додала скріншот Телеграму нардепа від “Голосу” Ярослава Железняка, який в суботу, 14 листопада, написав, що в Кабміні погодили звільнення одного з міністрів.

За словами Сухорукової, мова йде про міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

“Пану міністру від щирого серця бажаю одужати, ви ще маєте постати перед судом. На той час, коли ми були в ОП рішення про звільнення Степанова вже було прийняте. Питання, навіщо нас запросили залишається відкритим”, – волонтер та ексчиновник міністерства Оксана Сухорукова.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.