Апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича у справі Майдану

Кримінал, Новини, Політика

Апеляційний суд спрямував матеріали справи щодо експрезидента-втікача Віктора Януковича на розгляд до суду першої інстанції.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Гордон”.

Київський апеляційний суд на засіданні 16 листопада скасував заочний арешт експрезидента-втікача України Віктора Януковича у справі про організацію насильницьких злочинів у центрі Києва 18–20 лютого 2014 року. Трансляцію вели на ка каналі “Судова влада України” в YouTube.

“Апеляційну скаргу захисників задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Печерського суду від 12 травня 2020 року, яким задовольнили клопотання слідчого та застували запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, скасувати. Призначити новий розгляд у суді першої інстанції”, – йдеться у рішенні, яке зачитала суддя.

12 травня Печерський суд Києва заочно заарештував Януковича у цій справі. В Офісі генпрокурора повідомляли, що рішення суду про заочний арешт Януковича дає право стороні обвинувачення почати процедуру екстрадиції.

Янукович був президентом України із 25 лютого 2010 року. 22 лютого 2014 року після трьох місяців протестів на Майдані Верховна Рада визнала його самоусунення з посади та нездатність виконувати обов’язки, після чого оголосила нові президентські вибори. Янукович покинув Україну, зараз із сім’єю він живе в Росії.

26 лютого 2014 року в Генпрокуратурі України заявили, що Януковичу, колишньому голові Адміністрації Президента Андрію Клюєву, ексгенпрокурору Віктору Пшонці, ексміністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та іншим особам оголосили про підозру у вчиненні умисних убивств під час масових заходів у центрі Києва.

24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві країні-агресору та засудив до 13 років позбавлення волі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.