У Франківську презентували погруддя монументу Митрополита Андрея Шептицького

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство

11 листопада, перед обласним краєзнавчим музеєм презентували погруддя монументу Митрополита Андрея Шептицького, створеного відомим київським скульптором Данилом Книшуком.

Андрей Шептицький прагнув розвивати церкви, займався доброчинністю та врятував життя багатьох людей під час Другої світової війни, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Погруддя Шептицького взявся зробити відомий не тільки у нас, але й поза межами України київський скульптор. Книшук створив багатьох громадських діячів і письменників. У стінах музею зараз ми не можемо приймати гостей. Після карантину жителі міста зможуть ознайомитися з монументом у новому залі Іконографії, де розміщені реставровані твори, ікони та скульптури”, – прокоментувала директорка краєзнавчого музею Галина Беднарчик.

Монумент буде 3 метри заввишки, із сірого граніту. Поки у гіпсовому варіанті.

“Ми маємо 150 років від народження Шептицького. Всі знають і поважають цю постать. Шептицький мав мужність говорити правду. Деякий період нам забороняли вивчати Андрея Шептицького. В цей час, коли ми намагаємося відчути що таке незалежність і рівноцінність серед інших народів, хочемо віднайти фундамент, який нам дав Шептицький. Я намагався зобразити погляд в майбутнє у живій справжній людині”, – розповів Андрій Книшук.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.