Посадовці з Галицького та Косівського районів хотіли нажитися на повені

Економіка, Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Служба безпеки України попередила нецільове використання коштів, виділених з резервного фонду держбюджету для ліквідації наслідків повені на Івано-Франківщині.

Оперативники спецслужби встановили, що деякі посадовці органів державної влади і місцевого самоврядування Галицького та Косівського районів вносили недостовірні дані до переліку об’єктів, які потребують ремонту та відновлення. У списках, зокрема, вказувались будівлі та споруди, що не постраждали внаслідок надзвичайної події. Про це повідомляє пресслужба служби безпеки, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ

Під час перевірки підтвердилось внесення у кошторисні розрахунки товарів, робіт і послуг, які не є першочерговими і не мають відношення до ліквідації наслідків повені.

Щоб держава не зазнала збитків, СБУ проінформувала керівництво Галицької та Косівської райдержадміністрацій про виявлені порушення. Галицька РДА переглянула кошториси і зменшила їх на понад 6,8 мільйона гривень, Косівська РДА – на 39 мільйонів гривень.

Триває подальша перевірка використання посадовцями коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.