Президент Зеленський заявив, що прикордонники повинні готуватися до “дня взяття під контроль” кордону з РФ на Донбасі

Новини, Політика, Суспільство

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Україні вдасться взяти під контроль весь кордон з Росією в Донецькій і Луганській областях. Зараз українські силовики не мають доступу до понад 400 кілометрової ділянки держкордону з РФ.

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України відвідав відділення інспекторів прикордонної служби “Розсипне”. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на пресслужбу Офісу президента в суботу, 7 листопада.

В ході виступу з промовою перед прикордонниками Зеленський висловив переконання, що Україна відновить контроль над ділянкою кордону в Донецькій і Луганській областях в повному обсязі. Він закликав Держприкордонслужбу “готуватися до цього дня”.

“Це необхідна передумова безпеки для розгортання наступного позитивного політичного процесу в Донецьку і Луганську. Саме наші прикордонники будуть тими, хто засвідчить, що деокупація окремих районів Донецької та Луганської областей відбулася повністю”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, українська делегація в ТКГ оголосила основні 5 пунктів власного “Плану дій по Донбасу”. Він, зокрема, передбачає проведення виборів в ОРДЛО до 31 березня. Також ASPI news повідомляло, що прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що план України з Донбасу “розходиться” з вмістом і послідовністю дій, передбачених Мінськими угодами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.