Євросоюз офіційно ввів санкції проти Лукашенка

Новини, Політика, Суспільство

Євросоюз офіційно ввів санкції проти білоруського диктатора Олександра Лукашенка та ще 14 осіб.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на офіційний журнал ЄС.

Крім Лукашенка до списку санкцій потрапили: Віктор Лукашенко, Ігор Сергієнко, Іван Тертелю, Іван Носкевіч, Наталя Ейсмонт, Андрій Равка.

Нагадаємо, 2 жовтня ЄС затвердив персональні санкції проти Білорусі у зв’язку з фальсифікацією президентських виборів і репресіями стосовно мирних протестувальників. У чорному списку опинилися білоруські силовики і чиновники, але не Лукашенко.

Британія та Канада ввели санкції відносно осіб, причетних до порушення прав людини в Білорусі. У санкційні списки обох країн потрапив Лукашенко.

Після масових фальсифікацій на виборах президента Білорусі 9 серпня по всій країні почалися протести і страйки. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв’язнів.

Під час жорсткого розгону антиурядових мітингів загинули щонайменше четверо протестувальників. Силовики застосовували проти учасників протестів сльозогінний газ, водомети, світлошумові гранати і гумові кулі, їх жорстоко били.

23 вересня Олександра Лукашенка привели до присяги в якості президента Білорусі на новий термін. Церемонія інавгурації пройшла таємно. Більшість країн не визнали Лукашенка переобраним президентом Білорусі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.