Ситуацію треба пом’якшити: судді КСУ готові пояснити своє рішення щодо е-декларування

Новини, Політика, Суспільство

За словами судді КСУ Володимира Мойсика, його колеги з Конституційного Суду готові пояснити українцям ухвалення рішення про скасування е-декларування, яке викликало хвилю обурення у суспільстві. Крім того, служителі Феміди нібито підтримують законопроєкт спікера Дмитра Разумкова, який Верховна Рада розгляне вже на наступному пленарному тижні.

Мойсик вважає, що навіть якщо і стався якийсь конфлікт, то необхідно його сторонам зупинитися і шукати шляхи до порозуміння. Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на “РБК-Україна“.

Він додав, що судді КСУ можуть з власної ініціативи або за зверненням суспільства роз’яснити своє рішення. Крім того, Мойсик вважає, що законопроєкт Разумкова виглядає як компромісний варіант.

Ситуацію треба пом’якшити. Суспільству треба розповісти, що ніякі тут в КСУ не злочинці сидять. Ці “злочинці”, якими нас називають, скасували мовний закон “Колесніченка та Ківалова”, скасували закон Януковича про референдум, не дали скасувати люстрацію і так далі. Що ще суспільство може хотіти від цього суду? Цю всю ситуацію зараз просто “розігріли”, – переконаний суддя.

Мойсик додав, що рішення КСУ не говорило про необхідність закривати Єдиного реєстру е-декларацій.

Що відомо про законопроєкт Разумкова

    • Він спрямований на “усунення стану правової невизначеності, що виник через рішення Конституційного Суду.
    • Законопроєкт передбачає відновлення низки пунктів закону “Про запобігання корупції”, а також Кримінального кодексу України.
  • Ухвалення цього законопроєкту як закону забезпечить виконання рішення Конституційного Суду України, врегулює роботу Національного агентства із запобігання корупції, створить належні умови для законодавчого забезпечення дотримання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері запобігання корупції.

КСУ скасував е-декларування
КСУ скасував е-декларування / Інфографіка 24 каналу

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.