Прикарпатцю загрожує п’ять років ув’язнення за те, що збив на смерть велосипедиста

Кримінал, Новини, Суспільство

До п’яти років позбавлення волі засудили молодика, який здійснив наїзд на велосипедиста у грудні минулого року.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на КоломияСьогодні.

Подія мала місце 14 грудня 2019 року в селі Велика Кам’янка Коломийського району. Обвинувачений, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп’яніння вчинив наїзд на велосипедиста, після чого з місця події втік.

У результаті ДТП, велосипедист отримав тілесні ушкодження, від яких помер.

Зазначається, що коломийський міськрайонний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення жителя Коломийського району за ч. 1 ст. 135, ч. 2 ст. 286 КК України.

Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, будучи особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого, та завідоме залишення без допомоги потерпілого – особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану через отримані тілесні ушкодження, маючи змогу надати їй допомогу, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан).

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненому визнав повністю.

Вироком суду його визнали винним та призначили йому покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки та стягнули з нього витрати по експертизах в розмірі 4 710 гривень 30 копійок.

Вирок законної сили не набрав.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.