Прикарпатців закликають не знищувати неїстівні та отруйні гриби

Новини, Суспільство, Туризм

Не знищувати неїстівні та отруйні гриби, особливо ті, які, занесені до Червоної книги України, – з таким проханням звернулися до прикарпатців працівники Галицького національного природного парку у мережі Facebook.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на КоломияСьогодні.

Для цього вони встановлюють таблички.

Зокрема, одну поставили біля садиби Галицького НПП, у якій попереджають про розташування на цьому місці популяції рідкісного виду грибів – білопавутинника бульбистого, який внесений до Червоної книги України.

“На жаль, кожного року ми спостерігаємо неприємну картину, а саме, знищення плодових тіл цього гриба людьми, при чому, за два метра біля таблички. Як бачимо, екологічна свідомість наших людей попри намагання спеціалістів з екоосвіти все ще на дуже низькому рівні. І як не можна поки що відговорити людей від спалювання сухої трави, так само важко переконати їх про шкідливість і неприпустимість знищення неїстівних та отруйних грибів”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають працівники парку, гриби приносять величезну користь лісовим екосистемам як симбіонти з деревами та як редуценти.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.