Прикарпатська науковиця увійшла у ТОП-10 успішних вчених-жінок України

Новини, Суспільство

Доцентка кафедри хімії факультету природничих наук Прикарпатського університету Тетяна Татарчук вже другий рік поспіль увійшла у ТОП-10 успішних вчених-жінок України.

Про це повідомив ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда у мережі Facebook, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ..

Вчена працює на кафедрі хімії факультету природничих наук вишу.

“Тетяна Татарчук має індекс Гірша 20, більше 1100 цитувань та понад 50 наукових публікацій відповідно до наукометричної бази даних Scopus. Наша науковиця очолює Навчально-науковий центр хімічного матеріалознавства та нанотехнологій та реалізує проєкт “Фотокаталітичні гібридні системи для очищення води” спільно із науковцями Ягеллонського університету”, – зазначив Ігор Цепенда.

Відповідно до умов конкурсу Української премії “Для жінок у науці”, десятого листопада відбудеться завершальний етап. Під час нього визначать трьох переможниць Премії.

До слова, в ТОП 10 вчених-жінок України Тетяна Татарчук входить другий рік поспіль.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.