На Прикарпатті директори шкіл самі вирішуватимуть коли будуть канікули

Новини, Суспільство

Заклади освіти можуть самі формувати графік освітнього процесу, зокрема приймати рішення щодо початку канікул. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на УП.

Про це повідомив виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет під час візиту до Кривого Рогу, відповідаючи на запитання про організацію осінніх канікул.

“В компетенції закладів освіти є так звана спроможність формувати графік освітнього процесу. 

В залежності від того, в яку зону – зелену, жовту , помаранчеву чи червону, потрапляє заклад освіти. 

Керівник закладу за походженням з міським  управлінням та засновником може погодити графік освітнього процесу, де можуть бути канікули, різні форми організації, зміни на змішане навчання”, – розповів очільник МОН.

У відомстві зазначають, що керівник закладу загальної середньої освіти має право визначати режим роботи закладу у рамках змішаних форм навчання.

Статтею 10 Закону України “Про повну загальну середню освіту” встановлено, що структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти”, – пояснюють на офіційному сайті міністерства.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.