Позов Івано-Франківська щодо скасування карантинних зон окружний суд розгляне у жовтні

Новини, Суспільство

Окружний адміністративний суд Києва призначив на 21 жовтня розгляд справи в підготовчому засіданні щодо визнання протиправними і нечинними пункти постанови Кабміну щодо встановлення чотирьох рівнів епідеміологічної загрози поширення COVID-19. Про це повідомили на сайті установи.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Суспільне.

“Позивач – Івано-Франківська міська рада просить суд визнати протиправними та нечинними певні пункти постанови Кабінету Міністрів України № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Зокрема, мова йде про пункти 1-36 даної Постанови, зокрема, і щодо встановлення “зеленого”, “жовтого”, “помаранчевого”, “червоного” рівнів епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19″, – йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Позов Івано-Франківської міської ради стосується переважно встановлення низки заборон відповідно до рівня епіднебезпеки.

Що відомо

  • У суді Києва вирішують, чи відкривати провадження за позовом Івано-Франківської міськради до Кабміну.
  • Громади Франківська, Калуша і Коломиї подали позов на Кабмін.
  • Червона зона. Тисмениця звернеться до Кабміну, щоб зняти карантинні обмеження.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.