Летіла на відпочинок, а ледь не потрапила в рабство: шокуюча історія про те, як франківчанку зустріла Мексика

Кримінал, Новини, Суспільство, Туризм

Дівчина летіла в Мексику в надії на відпочинок, та натомість ледь не потрапила в сексуальне рабство.

Віта – франківчанка, котра присвятила своє життя подорожам та відвідала понад 40 країн світу, вперше стикнулася із таким жахом, який спіткав її в Мексиці.

Журналістам щоденної онлайн – газети Голос ІФ вдалося взяти ексклюзивне інтерв‘ю в дівчини про те, як їй вдалося повернутися додому цілою і неушкодженою, та допомогти туристам, котрі потрапили в таку ж ситуацію надати розголосу цій історії.
Адже, окрім франківчанки були також незаконно затримані в аеропорту Мексики туристи із Білорусії, Ізраїлю, Румунії та Росії.

ПРЯМА МОВА:

Мене після співбесіди з працівником міграційної служби відвели в іншу кімнату і повідомили про відмову у перетині кордону без пояснень причини. Я наївна, думала що мене відправлять літаком звідти або ж дадуть можливість купити квитки. Але ні. У мене забрали всі речі, ювелірні прикраси, телефон, шнурки з кросівок, обшукали і закрили в кімнаті на ключ давши одну ковдру. В кімнаті з двоярусними ліжками що прибиті цвяхами до підлоги. Всюди відеокамери. Через кілька годин до мене привели інших двох дівчат українку Олену та Марію (росіянка). В чоловічій камері поряд з нашою були громадянини Словакії, Ізраїлю, Румунії ( це ті кого я побачила ) а вже пізніше затриманими були громадяни Білорусії, Азербайджану,– розповідає дівчина.

Більш детально Віта описує свою історію, у соцмережі Facebook:

Доброго дня! Мої права як громадянки України Та права громадян Ізраілю (їх історія є в каруселі), Румунії, Словакії,…

Опубліковано Вітою Керн Понеділок, 21 вересня 2020 р.

А ось як, описує свою історію громадянин Ізраїлю, Дуді Маймон:

Одразу після того, як ми приземлилися в Мехіко працівники служби міграції зупинили нас, відібрали телефони та змусили підписувати документи іспанською, хоча, жоден з нас не знає мови! Працівники лише після шести годин наших криків дозволили нам зробити дзвінок, – розповідає Дуді.

Хоча, не всім затриманим вдалося вийти на зв’язок з сім’єю. Адже, зв’язку з Україною не було, тому мати Олени (українки затриманої в той же вечір), Наталія Лаврик намагалася цілу добу зв’язатися з консулом України у Мексиці Пророк Ганною, яка в результаті заблокувала матір, залишивши її без відповіді.

Як пізніше виявилося, Ганна Пророк уже афішувала у скандальному розслідуванні телеканалу 1+1, де громадяни Мексики скаржились на роботу консула. І засвідчили що Ганна Пророк вимагала незаконні оплати.
Деталі за посиланням в сюжеті ТСН.

Героїні даного репортажу, Віті дозволили повертатися в Україну через 26 годин затримання, що виявилося не так багато, адже Олену – жительку Дніпра, разом з громадянами Росії, Білорусії Румунії та Ізраїлю, відпустили лише через 48 годин утримання.
І як за словами адвоката в Мексиці, котра безрезультатно намагалася визначити місцезнаходження Олени, це був не найгірший сценарій. Адже, як сказала пані Мелісса Гернандес: “Найбільше я боялася, щоб вас не продали в рабство. Тут ми були б безсильні!”

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.