В Івано – Франківську вищий рівень вакцинації дітей, ніж загалом по області (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

У Франківську більше половини малюків мають всі необхідні щеплення згідно календаря.

За останні п’ять років рівень вакцинації у місті зріс на 30%, детальніше у сюжеті Канал 402, інформує Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

“Відсоток вакцинації по дифтерії кашлюка-правця дітям до 1 року, у нас 50-55%. Такий самий показник по поліомієліту. Дітки до шести років у нас малий відсоток (27-28%) через те, що у нас деякий час була відсутня вакцина проти дифтерії кашлюка-правця”, – каже Христина Судак, лікар кабінету профілактичних щеплень міської дитячої поліклініки.

Христина Судак додає, що для дітей старше семи років, вакцини є в достатній кількості.

Під час карантину кількість охочих вакцинувати дітей не зменшилась. На прийом одного малюка лікарі виділяють 15 хвилин. За цей час встигають і щеплення зробити, і провітрити кабінет перед наступними відвідувачами.

“Записуються через педіатра, бо він має досвід до графіку. Він записує дітей, вони приходять до лікаря, він оглядає дитину, дає дозвіл, заповнюється інформована згода на проведення профілактичних щеплень і тоді вже його роблять”, – каже Христина Судак.

Кабінет кварцують двічі на день.

“Все безпечно, черг немає, діти не контактують одне з одним”, – запевняє лікар кабінету профілактичних щеплень.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.