30 мільйонів гривень отримають науковці Прикарпатського університету на проєкти

Економіка, Новини, Суспільство

Четверо науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника отримають 30 мільйонів гривень державного фінансування на свої проєкти.

Про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на на сайт вишу.

Наукова рада Національного фонду досліджень України днями затвердила рейтингові списки проєктів учасників-конкурсів «Підтримка досліджень провідних та молодих учених» та «Наука для безпеки людини та суспільства». У першому конкурсі рекомендований конкурсною комісією прохідний бал для проєктів-переможців – 87.3, а у другому – 83.1.

У конкурсі «Підтримка досліджень провідних та молодих учених» перемогли проєкти наших науковців – професора Андрія Загороднюка (“Симетрії в алгебраїчних та топологічних структурах на нескінченновимірних аналітичних многовидах та їх можливі застосування”), професора Володимира Коцюбинського (“Асиметричні суперконденсатори з водним електролітом на основі нанокомпозитів оксиди заліза і нікелю / відновлений оксид графену та мікропористого вуглецю”) та доцентки Марії Байляк (“Інтермедіати фенілпропаноїдного шляху як речовини для продовження тривалості і якості життя”).

В іншому конкурсі  – «Наука для безпеки людини та суспільства» – переміг проєкт доцента Дмитра Господарьова (“SARS-COV-2-індуковані структурні й імунні порушення в органах-мішенях: пошук предикторів важкості перебігу і прогнозування ризиків виникнення ускладнень”).

Тож, за результатами конкурсів науковці Прикарпатського університету отримають 30 мільйонів 100 тисяч 560 гривень на реалізацію своїх наукових досліджень.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.