На Прикарпатті заборгованість по зарплаті сягнула понад 25 мільйонів грн.

Новини, Суспільство

Станом на перше серпня заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області становила 25,1 млн грн, що складає 1,3% фонду оплати праці, нарахованого за липень поточного року, інформує Голос.if.ua з посиланням на Управління статистики.

У порівнянні з першим липня борг із виплати заробітної плати зменшився на 596,7 тис.грн. Упродовж липня зменшилися суми заборгованості у Тисменицькому (на 1 млн.грн) та Долинському (на 252,1 тис.грн) районах, м.Калуші (на 5 тис.грн). Водночас збільшення боргу спостерігалося у містах Івано-Франківську (на 401,7 тис.грн) та Бурштині (на 92,7 тис.грн), Косівському (на 84,3 тис.грн), Рогатинському (на 4,2 тис.грн) та Тлумацькому (на 2,7 тис.грн) районах. Також виник борг у Рожнятівському районі в сумі 93,4 тис.грн.

На підприємства обласного центру припадає 73,2% загальної суми заборгованості із виплати заробітної плати, Тисменицького району – 8%, м.Бурштина – 6,5%, Долинського району – 5,5%, Косівського – 4%, Рогатинського – 1,5%, м.Калуша – 0,7%, Рожнятівського та Тлумацького районів – 0,4% та 0,2% відповідно. У решті міст та районів області заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.

На перше серпня заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок бюджетних коштів відсутня.

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 60,6% суми боргу. Серед підприємств м.Бурштина, Косівського, Рогатинського та Рожнятівського районів цей показник складає 100%, міст Калуша та Івано-Франківська – 96,1% та 61,3% відповідно, Долинського району – 47,3%.

У Тисменицькому та Тлумацькому районах уся сума боргу з виплати заробітної плати, у Долинському районі 52,7% суми заборгованості, у містах Івано-Франківську – 38,7%, Калуші – 3,9% суми боргу утворено на підприємствах, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (по області цей показник складає 39,4%).

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.